Lawatan Universitas Islam Attahiriyah (UNIAT)

Posted in Galeri

Program Lawatan Universitas Islam Attahiriyah (UNIAT)

Tempat: Sekitar kampus UUM dan IPDM

Tarikh: 04 Januari 2017

IPDM Online: Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM) telah menerima kunjungan delegasi dari Universitas Islam Attahiriyah (UNIAT) yang diketuai oleh Wakil Rektor Akademik, Prof. Ikhwan.

Kedatangan delegasi tersebut disambut oleh Pengarah IPDM UUM, PPjR. Dr. Hj. Ahmad Zaharuddin Sani Ahmad Sabri. Kunjungan pertama kali ini bertujuan untuk menjalinkan kerjasama antara UNIAT dan IPDM terutama dalam aspek penyelidikan dan penerbitan jurnal.

Prof. Ikhwan berkata, mereka sangat gembira dan bertuah kerana UUM telah menerima kedatangan mereka. Tambahnya lagi, memandangkan UUM merupakan antara Universiti terbaik dunia, pihak UNIAT amat berharap dapat menghantar pelajar yang ingin menyambung pengajian ke peringkat PhD atau Doktor Falsafah di UUM.

Seramai 15 orang pensyarah dan staf UNIAT telah mengikuti lawatan ini. Delegasi turut dibawa melawat Anjung Tamu UUM dan lawatan sekitar kampus.