Lawatan Kerja Perancangan aktiviti IPDM ke Universiti di Selatan Thailand

IPDM ONLINE: Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM), Universiti Utara Malaysia mengadakan lawatan kerja ke Hatyai University, Taksin University, Prince of Songkhla University (PSU) Hatyai dan PSU Pattani Campus, Thailand pada 16-18 Januari 2015. Lawatan kerja ini bertujuan untuk mengadakan rundingan antara IPDM dan University tersebut bagi melaksanakan ''International Conference On Local Knowledge 2015'' di Hatyai, Thailand.

Di samping itu, lawatan kerja ini bagi menyediakan platform untuk membina dan mengeratkan hubungan antara UUM dengan Hatyai University, Taksin University, PSU Hatyai dan PSU Pattani, Thailand.

Deligasi lawatan kerja ini adalah 3 hari, dianggotai oleh 4 orang pegawai Universiti Utara Malaysia iaitu Yang Berbahagia Prof. Dato' Dr. Abdul Rahman Abdul Aziz, Yang Berbahagia Prof. Datuk Dr. Zainal Kling, Encik Victor Chan Kok Kian, dan Encik Budiman Sobri Abdullah.

Hatyai Uniiversity

Mesyuarat bersama Dr. Leelie Ratsamee (Director International Affairs Unit, Hatyai University)

Taksin

Mesyuarat bersama Dr. Niwat Keawpradub (Vice President for Student Development, Sport and Culture), Taksin University