IPDM MENANG SATU GANGSA DI “PENANG INVENTION, INNOVATION AND DESIGN 2014” (PIID 2014)

Posted in Akhbar & Berita

PIID Penang 2014 Laman Web

IPDM MENANG SATU GANGSA DI “PENANG INVENTION, INNOVATION AND DESIGN 2014” (PIID 2014)

IPDM Online: Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM), Universiti Utara Malaysia melalui projek penyelidikan bertajuk “Persepsi Terhadap Semangat Patriotik Dalam Kalangan Belia Perak” telah berjaya memenangi pingat gangsa dalam Penang Invention, Innovation and Design 2014 (PIID 2014) anjuran Universiti Teknologi MARA (UiTM) Permatang Pauh, Pulau Pinang pada 3-4 Disember2014.

Kajian yang diketuai oleh Dr. Haji Ahmad Zaharuddin Sani Ahmad Sabri bersama-sama Profesor Dato’ Dr. Abdul Rahman Abdul Aziz, Encik Shahidan Shafie dan Encik Muhamed Nor Azman Nordin ini menunjukkan tahap kesedaran serta semangat patriotik di kalangan belia negeri Perak. Kajian ini dibiayai oleh Institut Darul Ridzuan, Perak di bawah Geran Penyelidikan Amanjaya 2013.

Bagi Dr. Haji Ahmad Zaharuddin, ini adalah anugerah kedua yang dimenangi oleh IPDM pada tahun ini. Beliau berharap kemenangan ini akan menjadi pembakar semangat untuk IPDM menjelang tahun 2015 untuk terus melangkah ke hadapan dalam menghasilkan kajian-kajian yang berimpak tinggi, lantas membantu merealisasikan hasrat Universiti ke arah Universiti Penyelidikan.

Tamat.

 

 

 

uum icon mygov msc mampu  myline tourism krste sirim

Logo Footer new januari 2017

IPDM