• Home
  • PENERBITAN
  • Blog Featured

Blog Featured

IPDM – MBM ERAT KERJASAMA MELALUI PERJANJIAN MoU

IPDM ONLINE: UUM melalui Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM) dalam usaha menjalinkan hubungan kerjasama dengan MBM melalui Majlis Menandatangani Perjanjian Persefahaman (MoU) bagi memenuhi agenda sebagai rakan kongsi bagi mengadakan pelbagai hubungan kerjasama terutamanya dalam bidang penyelidikan dan juga penganjuran program kepimpinan yang melibatkan penglibatan belia seluruh Malaysia.

Continue Reading

IPDM PENGANJUR BERSAMA FORUM INSPIRASIKU TN50

IPDM ONLINE:  Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM) Universiti Utara Malaysia dengan kerjasama Utusan (Malaysia) Berhad, Majlis Belia Malaysia (MBM) dan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) dalam usaha menyahut panggilan kepimpinan negara dalam memperjuangkan aspirasi Pelan Transformasi Nasional 2050 atau TN50 untuk memberi inspirasi kepada masyarakat Malaysia terutamanya generasi belia.

Continue Reading

Institutional Building Talk Show Bersama Ustaz Syamsul Debat - Mahabbah Ramadan: Masyarakat Harmoni

"Institutional Building Talk Show Bersama Ustaz Syamsul Debat”

Tarikh:30 Mei 2017 (Selasa)

Masa :2:00 petang

Tempat:Dewan Seminar A, Kompleks Konvensyen, UUM

IPDM ONLINE: “Jangan lakukan perkara yang boleh mengurangkan pahala puasa seperti bersangka buruk dengan orang, tonton tv sehingga mengundang nafsu, mengumpat, hari ini mengumpat bukan sahaja dengan mulut tetapi dengan tangan seperti Whatapps, Facebook dan Twitter.

“Kaum perempuan ingat sikit, tutup aurat bukan balut aurat, pesan pada anak-anak jangan pakai baju ketat sehingga lelaki tidak rasa harmoni."

Continue Reading