CEO KARANGKRAF SARAN ORGANISASI BINA PERSONAL BRANDING

Posted in Akhbar & Berita

CEO KARANGKRAF SARAN ORGANISASI BINA PERSONAL BRANDING

2017 02 21 10.57.34 1

Kejayaan dan Pengiktirafan yang diterima oleh Kumpulan Media Karangkraf (Karangkraf), dalam industri Media disifatkan sebagai contoh agensi swasta terbaik dari segi budaya kerja, produk, dan kualiti organisasi.

Pemilihan lawatan ke Karangkraf oleh Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM), baru-baru ini, dilihat sebagai satu ‘benchmarking’terbaik kepada IPDM dalam mewujudkan sebuah organisasi yang lebih berkualiti dan mempunyai semangat kerja yang utuh.

Delegasi yang diketuai oleh Pengarah IPDM, PPjR. Dr Hj Ahmad Zaharuddin Sani Ahmad Sabri, disambut mesra oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Dato' Dr. Husamuddin Yaacub.

Peluang bertemu CEO ini dimanfaatkan sebaik-baiknya bagi mendapatkan perkongsian ilmu oleh seseorang yang amat pakar dalam bidang penerbitan dan percetakan. 

Dato’ Husamuddin dalam pertemuan tersebut, menasihatkan kepada IPDM untuk menyediakan kemudahan e-book bagi memuat naik semua bahan ilmiah dan rujukan yang terdapat dalam simpanan IPDM.

“Seperti yang kita sedia maklum, IPDM merupakan sebuah pusat pengumpulan, dan rujukan utama tentang pemikiran, kepimpinan dan dasar-dasar negara, justeru saya melihat IPDM boleh berkongsi semua karya yang dimiliki dengan seluruh masyarakat terutamanya generasi muda yang memerlukan maklumat mengenai dasar negara.

“Selain itu, saya amat menggalakkan mana-mana organisasi untuk melakukan branding dalam organisasi dan mencari penajaan dalam melaksanakan program”, katanya.

Dalam ucapan terakhir, Dr. Hj Ahmad Zaharuddin Sani amat berterima kasih kepada CEO Karangkraf atas kesudian menerima kunjungan hormat dari IPDM.

Pertemuan selama dua jam ini juga, dilihat mampu menyediakan peluang kepada IPDM untuk menjalinkan kerjasama bersama Karangkraf untuk program masa hadapan.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON LAW & CULTURE 2017

Posted in Akhbar & Berita

INTERNATIONAL CONFERENCE ON LAW & CULTURE 2017

Institut Pemikiran Tun Dr.Mahathir Mohamad (IPDM) dengan kerjasama Universitas Sebelas Maret (UNS), Indonesia danUniutama Education and Consultancy Sdn. Bhd telah menganjurkan seminar International Conference on Law and Cultural (ICLC) 2017 bertempat di The Adhiwangsa Hailai Convention Hall,Solo Indonesia baru-baru ini.

Penganjuran seminar yang bertemakan “The Empowerment of the Local Wisdom in Facing Globalization” ini, memfokuskan kepada pembangunan teknologi yang seiring dengan kelestarian Undang-undang, Kemanusiaan, Budaya, Kepengurusan, Sains Sosial, dan Seni. 

Seramai 70 orang peserta dari beberapa buah negara telah menyertai seminar ini yang merupakan satu platform kepada pensyarah, penyelidik, golongan profesional dan mahasiswa untuk menghasilkan lebih banyak artikel yang berkaitan undang-undang dan budaya serta dimuatkan di dalam jurnal antarabangsa yang berindeks Scopus.

Timbalan Rektor UNS, Dr. Mohammad Jamin dalam ucapan perasmian, telah menyatakan perasaan gembira dan bangga atas kejayaan IPDM dan UNS dalam menjayakan seminar antarabangsa ini.  Beliau juga berharap kerjasama ini akan berterusan pada masa akan datang.

Menerusi seminar ini, para peserta turut mendengar ucaptama dari Pensyarah Undang-undang Universiti Chiba Jepun, Prof. Kenichi Sakakibara dan Dekan Fakultas Hukum UNS, Prof. Dr. Supanto.

Turut serta dalam seminar tersebut mahasiswa serta pensyarah-pensyarah Fakultas Hukum UNS.

1

uum icon mygov msc mampu  myline tourism krste sirim

Logo Footer new januari 2017

IPDM