• INSTITUT PEMIKIRAN TUN DR. MAHATHIR MOHAMAD (IPDM)

PENCAPAIAN & ANUGERAH

The Malaysia Book off Records

Tajuk Karya: Skrol Pictorial Historiografi Sejarah Negeri Kedah-Syair Sultan Maulana Perbadanan Harta Intelek Malaysia Pencipta: Ahmad Zaharuddin Sani Ahmad Sabri Pemunya: Universiti Utara Malaysia

Anugerah Distinguished Faculty

Anugerah Distinguished Faculty pada Venus International Faculty Awards (VIFA) di Chennai, India. SUMBANGAN KENEGARAAN PENGARAH IPDM DIIKTIRAF ANTARABANGSA

International Invention and Innovative Competition

International Invention and Innovative Competition  (InNNC Series 1/2016) i. A New Era of Lubricant Oil (Pingat Emas)  ii. Oxygen Water : A New Way of Life (Pingat Gangsa)

Anugerah Kecemerlangan UUM Kategori Pusat / Institut Kecemerlangan (COE)

Piala Pusingan Naib Canselor : Anugerah Kecemerlangan UUM Kategori Pusat / Institut Kecemerlangan (COE) Centre of Excellence Category in UUM Excellence Award 2014/2015The Malaysia Book of Records

Pencapaian dan anugerah

Percapaian  & anugerah di IPDM

Pencapaian dan anugerah yang telah dirangkul oleh Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad (IPDM).

Aluan Pengarah

Institut ini merupakan pusat penyelidikan, pembelajaran dan latihan peringkat pasca siswazah (post graduate studies) tentang pemikiran, wacana, kepimpinan dan dasar-dasar negara, serta menjadi pusat perundingan, pengumpulan dan rujukan utama tentang pemikiran, wacana, kepimpinan dan dasar-dasar negara. Di samping itu juga menjadi pusat latihan kepimpinan, pemikiran dan pembinaan negara bangsa.

PPjR Dr. Haji Ahmad Zaharuddin Sani Bin Ahmad Sabri
Pengarah Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir Mohamad